✂️ LUNCH MENU WTOREK ✂️
-
BACON & CHEESE BURGER
soczysty burger wołowy z cheddarem, bekonem, sałatą rzymską,
ogórkiem konserwowym, karmelizowana cebulą, cebulą czerwoną i prażoną, polany sosem BBQ, serwowany w miękkiej brioszce. W zestawie frytki, ketchup i coleslaw -
MEXICAN BURGER
burger wołowy z cheddarem, salsą, jalapeno, sałatą rzymską i sosem chipotle, podawany z nachosami w brioszce. W zestawie frytki i ketchup i coleslaw -
HALLOUMI BURGER
grillowane halloumi z karmelizowaną cebulą, hummusem, szpinakiem i czerwoną cebulą w brioszce. W zestawie frytki, ketchup i coleslaw -
PEANUT BUTTER & BACON CHICKEN BURGER
kurczakowe stripsy z masłem orzechowym, bekonem, cebulą czerwoną i piklami w brioszce. W zestawie frytki, ketchup i coleslaw -
KANAPKA Z SZARPANĄ WIEPRZOWINĄ
szarpana wieprzowina z sosem BBQ, piklami, cebulą czerwoną, rukola i bekonem w brioszce. W zestawie frytki, ketchup i coleslaw -
KANAPKA Z PASTRAMI
pastrami z kiszoną kapustą, czerwoną cebulą, majonezem i musztardą. W zestawie frytki, ketchup i coleslaw
✂️ LUNCH MENU ŚRODA✂️
-
CURRY Z KURCZAKIEM
curry z kurczakiem podawane z ryżem basmati, pitą i raitą
-
GNOCCHI
gnocchi z pesto bazyliowym, pomidorkami koktajlowymi, rukolą i tartym pecorino
✂️ LUNCH MENU CZWAREK✂️
-
ŻEBERKA WIEPRZOWE
długo pieczone żeberka wieprzowe w glazurze BBQ ze smażonymi ziemniaczkami, coleslaw i ketchupem
-
SAŁATKA Z HALLOUMI
grillowane halloumi ze szpinakiem, marynowanym burakiem, komosą ryżową, pomidorkami koktajlowymi, suszonym pomidorem, chipsami z marchewki i pestkami słonecznika
✂️ LUNCH MENU PIĄTEK✂️
-
FISH N CHIPS
smażony flet z dorsza w panierce piwnej z frytkami, surówką z kiszonej kapusty i sosem tatarskim
-
ZUPA TOM KHA
wywar na bazie krewetek i pasty tom kha z grillowanymi
krewetkami, grzybami słomkowymi i kolendrą
BURGERY I KANAPKI
-
BACON & CHEESE BURGER
soczysty burger wołowy z cheddarem, bekonem, sałatą rzymską,
ogórkiem konserwowym, karmelizowana cebulą, cebulą czerwoną i prażoną, polany sosem BBQ, serwowany w miękkiej brioszce. W zestawie frytki, ketchup i coleslaw -
Nowość
MEXICAN BURGER
burger wołowy z cheddarem, salsą, jalapeno, sałatą rzymską i sosem chipotle, podawany z nachosami w brioszce. W zestawie frytki i ketchup i coleslaw -
HALLOUMI BURGER
grillowane halloumi z karmelizowaną cebulą, hummusem, szpinakiem i czerwoną cebulą w brioszce. W zestawie frytki, ketchup i coleslaw -
PEANUT BUTTER & BACON CHICKEN BURGER
kurczakowe stripsy z masłem orzechowym, bekonem, cebulą czerwoną i piklami w brioszce. W zestawie frytki, ketchup i coleslaw -
BURGER Z SZARPANĄ WIEPRZOWINĄ
szarpana wieprzowina z sosem BBQ, piklami, cebulą czerwoną, rukola i bekonem w brioszce. W zestawie frytki, ketchup i coleslaw -
Szef kuchni poleca
KANAPKA Z RUBEN
pastrami z kiszoną kapustą, czerwoną cebulą, majonezem i musztardą. W zestawie frytki, ketchup i coleslaw -
Szef kuchni poleca
BAO Z KURCZAKIEM
pastrami z kiszoną kapustą, czerwoną cebulą, majonezem i musztardą. W zestawie frytki, ketchup i coleslaw -
Szef kuchni poleca
BAO Z HALLOUMI
pastrami z kiszoną kapustą, czerwoną cebulą, majonezem i musztardą. W zestawie frytki, ketchup i coleslaw
DANIA GŁÓWNE
-
FISH N CHIPS
smażony flet z dorsza w panierce piwnej z frytkami, surówką z kiszonej kapusty i sosem tatarskim -
ŻEBERKA WIEPRZOWE
długo pieczone żeberka wieprzowe w glazurze BBQ ze smażonymi ziemniaczkami, coleslaw i ketchupem -
Szef kuchni poleca
CZARNE TAGLIATELLE Z KREWETKAMI
tagliatelle barwione atramentem z kałamarnicy z krewetkami w sosie winno-maślanym z czosnkiem, chili, natką pietruszki i rukolą -
CURRY Z KURCZAKIEM
curry z kurczakiem podawane z ryżem basmati, pitą i raitą -
GNOCCHI
gnocchi z pesto bazyliowym, pomidorkami koktajlowymi, rukolą i tartym pecorino -
TAGLIATELLE Z SOSEM DYNIOWYM
lasagne z mięsem wołowym, beszamelem i mozzarellą, zapiekane w sosie pomidorowym, podawana z sałatką winegret
DESERY
-
BROWNIE Z ORZECHAMI Z LODAMI WANILIOWYMI
-
SERNIK NOWOJORSKI Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ
-
LODY MALINOWE Z BROWNIE, SOSEM MALINOWYM I BITĄ ŚMIETANĄ
SAŁATKI
-
SAŁATKA Z HALLOUMI
grillowane halloumi ze szpinakiem, marynowanym burakiem, komosą ryżową, pomidorkami koktajlowymi, suszonym pomidorem, chipsami z marchewki i pestkami słonecznika -
SAŁATKA CEZAR
smażony flet z kurczaka z sałatą rzymską, parmezanem, pomidorkami koktajlowymi, anchovi, grzankami i dressingiem cezar -
SAŁATKA BURRATA
ser burrata z rukolą, pomarańczą, pomidorkami koktajlowymi, kandyzowanymi orzechami włoskimi i kremem balsamicznym
PRZYSTAWKI ZIMNE
-
Szef kuchni poleca
TATAR Z POLĘDWICY
siekana polędwica wołowa z kaparami,
szalotką, ogórkiem kiszonym, musztardą, sosem worcestershire, tabasco i żółtkiem, podawana z grzankami z chleba pszennego -
ŚLEDŹ
matias z cebulką, olejem lniany, podawane z pieczywem -
ZIMNE NÓŻKI
galareta wieprzowa z szarpaną wieprzowiną, marchewką, podawane z pieczywem, musem chrzanowym i octem jabłkowym -
TATAR Z POMIDORÓW
siekane pomidory z suszonym pomidorem, oliwkami, szalotką, oliwą trufową,
bufalą i grzankami z chleba pszennego -
HUMMUS
hummus z ciecierzycy z zaatarem, oliwą chili, granatem i natką pietruszki, podawany z pitą -
DESKA MIX PRZYSTAWEK VEGE (DLA 4 OSÓB)
tatar wołowy, zimne nóżki z musem chrzanowym i śledź podawany -
DESKA MIX PRZYSTAWEK MIĘSNYCH (DLA 4 OSÓB)
tatar z pomidorów z burratą, paluszki z batatów w przyprawach i hummusem
PRZYSTAWKI CIEPŁE
-
BAO Z KURCZAKIEM
bułka bao ze stripsami, piklami, sezamem,sriracha mayo, ogórkiem, cebulą czerwoną, sałata rzymska i kolendra -
BAO Z HALLOUMI
dwie bułki bao ze smażonym halloumi w panierce, piklami, sezamem, sriracha mayo, cebulą czerwoną, sałatą rzymską i kolendrą. W zestawie chipsy krewetkowe, coleslaw z czerwonej kapusty i sweet chilli -
NACHOSY
nachosy z cheddarem, jalapeno i pomidorowym chutney -
NACHOSY Z SZARPANĄ WIEPRZOWINĄ
hummus, pita, mozzarella sticks, paluchy z batatów, oliwki, pikle, nachosy z sosem czosnkowym, sriracha mayo i sosem chipotle -
ZUPA KREM Z PORA I ZIEMNIAKA, PODAWANA Z KREMEM BALSAMICZNYM I GRZANKAMI
wywar na bazie krewetek i pasty tom kha z grillowanymi
krewetkami, grzybami słomkowymi i kolendrą -
KREWETKI W KOKOSOWEJ PANIERCE
smażone krewetki w kokosowej panierce z chrupiącym makaronem sojowym i sosem sweet chilli -
KALMARY W TEMPURZE
chrupiące kalmary w tempurze z sałatą rzymską i salsą pomidorową, podawane z cytryną -
SKRZYDEŁKA W SOSIE BUFFALO
smażone skrzydełka z kurczaka w glazurze, podawane z kwaśną śmietaną i szczypiorkiem -
STRIPSY
smażone stripsy z kurczaka ze sriracha mayo i sosem BBQ -
MOZZARELLA STICKS
panierowane i smażone paluszki z mozzarelli z pomidorowym chutneyem, sosem czosnkowym i sosem chipotle -
Szef kuchni poleca
PALUSZKI Z BATATÓW W PRZYPRAWACH
smażone paluchy z batatów w przyprawie cajun ze sriracha mayo, sosem czosnkowym i sosem chipotle -
DESKA MIX PRZYSTAWEK — DLA CZTERECH OSÓB
stripsy, skrzydełka Buffalo, mozzarella sticks, paluchy z batatów, pikle, nachosy z sosem czosnkowym, sriracha mayo i sosem chipotle -
DESKA MIX PRZYSTAWEK VEGE — DLA CZTERECH OSÓB
hummus, pita, mozzarella sticks, paluchy z batatów, oliwki, pikle, nachosy z sosem czosnkowym, sriracha mayo i sosem chipotle